Ministar turizma Gari Cappelli  posjetio Imotski


Božićno - novogodišnji turnir Dr. Franjo Tuđman


Zamjena krova na crkvi sv. Mihovila

 

Doživotno zavjetovanje s. Suzane Lasić, OP

 

Sekundarna kanalizacijska mreža

 

 

Održan ganga fest u Bušanjama


Adaptacija OŠ “Ivan Leko” u Prološcu


Dan općine Proložac

 

 


 

 

 

Povodom dana općine Proložac i blagdana Velike Gospe dana 15.08.2016. u 21,00 sat održat će se humanitarni konecrt Miroslava Škore. Prikupljena sredstva će se iskoristiti za obnovu krova crkve sv. Mihovila u Prološcu Donjem. Cijena ulaznice simboličnih 20,00 kuna.

Koncert će se održati ispred osnovne škole i sportske dvorane u centru Prološca.

 


Pravilno odlaganje otpada

 

 

 

 

Govoreći o pravilnom gospodarenju otpadom na području općine Proložac, najbitnija stavka je svaki građanin odnosno vi. Proces pravilnog odlaganja otpada može krenuti već i od Vas samih.

U Općini već nekoliko godina unatrag odvoz kućnog otpada vrši se prema dosadašnjem rasporedu.

Pravila za odvojeno prikupljanje otpada po vrstama:

-          Papir (novine, časopisi, bilježnice kartoni, uredski papir, papirnate vreće, knjige) u kontejner namjenjen odlaganju papira.

-          Plastična ambalaža (plastične boce u svim bojama, plastičnu ambalažu deterdženata i šampona i sl.)u kontejner namijenjen odlaganju plastične ambalaže.

-          Metalna ambalaža (metalne boce u svim bojama, limenke raznih napitaka i konzerve prehrambenih proizvoda i sl.) u kontejner namijenjen odlaganju metalne ambalaže.

-          Staklo (staklene boce i tegle i sl.) u kontejner namijenjen odlaganju staklene ambalaže.

-          Odjeća (koja ne zadovoljava vaše estetske kriterije, a sasvim je funkcionalna te se može reciklirati kod brojnih ustanova u kontejner namijenjen odlaganju odjeće.

-          Krupni otpad (stari namještaj i druge predmete veće mase) u kontejner namijenjen odlaganju krupnog otpada.

Svako odlaganje otpada bilo koje  vrste je zabranjeno osim za to predviđenim mjestima kako je i navedeno u gore spomenutim pravilima za odvojeno prikupljanje otpada.

Svaki građanin koji se ne bude pridržavao navedenih pravila biti će kažnjen novčanom kaznom, a isti otpad biti će uklonjen o njegovu trošku.

 

Svaki građanin može prijaviti prekršitelja za nepropisno odloženi otpad na dolje propisanom obrascu.


 

Obavijest o prikupljanju kmunalnog otpada

 

 

Obavještavamo sve korisnike usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada da navedene poslove, od početka srpnja 2016.godine , obavlja Čistoća Imotske krajine d.o.o., društvo u 100%-om vlasništvu općina : Podbablje, Proložac, Runović, Zmijavci, Cista Provo, Lovreć, Zagvozd i Lokvičići.

 

Sve potrebne informacije možete dobiti na telefon 021 - 540 037, 540 - 038, na adresi Fra Rajmunda Rudeža 1 u Imotskom  u vremenu od 07:00 - 15:00 sati  ili   na email adresi : Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

 

S poštovanjem,

 

                                                                    Čistoća Imotske krajine d.o.o. 

 


 

Dan Dunava Vukovar 2016

 


 

U Vukovaru otkriveno spomen obilježje imotskom junaku Velimiru Đereku 

 


 

U Ričicama otkriveno spomen obilježje Anti Brunu Tandari

 


 

KOCKASTI U-13 DOSTOJNO PREDSTAVILI HRVATSKU

 

 


 

Makedonska veleposlanica posjetila Imotski

Danas je,na osobnu inicijativu Imotski posjetila veleposlanica Republike Makedonije u Hrvatskoj, Daniela Karagjozoska.

Sastala se s nekolicinom čelnih ljudi imotske lokalne samouprave, odnosno načelnicima općina Proložac, Zagvozd, Cista te gradonačelnikom Imotskog, dogradonačelnikom Ivanom Glibotom, predstavnicima TZ-a Imotski, kao i predstavnicima BPZ Imoćanka i Imote d.d.

Prikazala je trenutačnu političku i gospodarsku stvarnost Makedonije te izrazila želju za suradnjom Imoćana s makedonskim gospodarstvenicima.

Zanimljivo je bilo čuti kako su Makedonci, iako nisu u članstvu Europske unije, sredili lokalnu samoupravu, sudstvo, zdravstvo i školstvo uz veliki napredak gospodarstva u toj državi.

Veleposlanica je posjetila prirodne ljepote Imotskog te imotsku Glazbenu školu.

 

 

 


 

U Imotskom sastanak predstavnika Hrvatskih cesta i jedinica lokalne samouprave Imotske krajine

 

Nakon dolaska ministra Olega Butkovića u Imotski, dogovoren je zajednički sastanak predstavnika Hrvatskih cesta naše županije i jedinica lokalne samouprave Imotske krajine koji će se održati danas u Imotskom.

Konkretno će se dogovoriti o početku pripremnih radova za uređenje crne točke na području Ajdukove drage, na državnoj prometnici D-60, raskrižja kod Vukadinovića i u Grubinama te rekonstrukciji državne prometnice Šestanovac – Zagvozd – Lovrinčevići.

Kako doznajemo, već ovaj mjesec započeli bi radovi na ovim točkama koje imaju valjane dozvole.